A kisfiam első saját kárú balesete

Az ember él és hal a gyerekeiért. Én megtennék bármit, amivel jobb kedvre deríthetem őket ha szomorúak vagy boldogabbá tehetném őket, de tény ami tény, hogy nem szabad, hogy mindig az érzelmeink vezéreljenek minket, hiszen édesanyaként képesek vagyunk ebben az esetben egy teljes burokban nevelni a gyereket, megadva és megengedve neki mindent, amitől bár mi lehet hogy rövid távon jobb anyának éreznénk magunkat, de ez sem állná meg a helyét és a gyerek sem lenne boldog, hiszen egy teljesen deformált ént építenénk ki benne. Néha hagyni kell, hogy a gyerekek elkövessenek egy-egy hibát, persze úgy, hogy ott állunk mögöttük és segítünk nekik mindenben, de érezniük kell, hogy nem tehetnek meg mindent, az életben vannak szabályok és határok, amiket meg kell tanulni ahhoz, hogy később felnőttként kiegyensúlyozott és boldog életet élhessenek. Nem lesznek mindig ott a szülők akik megvédik minden negatív hatástól vagy minden elhibázott dolog eredményétől. Felelősséget kell hogy vállaljanak a saját tetteikért és döntéseikért.

Az én fiam például nemrég a telefonjával járt egy, mert el szerette volna vinni magával focizni a fiúkkal az új iphone telefonját. Mondtuk neki, hogy nem jó ötlet, de ha mégis el szeretné vinni, egyébként az utca végére, ahol semmi baja nem eshetne telefon nélkül sem, akkor vigyázzon rá. Tegye bele a pulcsijába és tényleg ne a nadrágjában legyen, mert ha ráesik véletlen akkor összetöri a telefont. Persze már mikor mondtam neki láttam hogy nem figyel rám és nem is igazán érdekli mit mondok, majd azért még hozzá tettem, hogy ha eltörik a kijelző vagy baja lesz a telefonnak, akkor az ő sara, ő javíttatja meg amikor tudja, addig pedig nem lesz telefonja.

Ennek örömére a gyerek hazajött este és teljes kétségbeesést láttam rajta. Persze volt is oka, hiszen összetört a kijelző és igen szükségessé vált egy iphone kijelzőcsere, mivel nem is lehetett egyáltalán látni semmit sem a kijelzőn. Nagyon nehezen tudtam megtartani a szavamat, hiszen közel egy hónapig nem gyűlt neki össze rá a megfelelő pénzmennyiség, de aztán rájöttem, hogy dolgozik érte, mindenkinek segít a környéken a ház körüli munkákban, akik szerinte azelőtt nem fizettek volna eleget, szóval tanul belőle. Egy hónap alatt összegyűjtötte a pénzt, az iszereles csapata pedig tökéletes munkával kicserélte a kijelzőt. A szívem szakadt meg, de ő rengeteget tanult belőle.