Tök jó

Szomorúan tapasztalom az utóbbi napokban, sőt mondhatom azt is, hogy az utóbbi hetekben, hogy a szeptember beköszöntével sajnos végérvényesen elköszönt a nyár, és cserébe beköszöntött a borongós, szomorkás, csapadékos ősz.

Az eszem tudja, hogy szinte minden évben így van ez. A szeptember eljöttével, az iskolai tanév kezdetével vége a jóidőnek, kezdődik a szelesebb, hűvösebb őszi időszak.

Tanár révén ez kétszeresen is hat rám. Egy részt, vége a szünidőnek, a gondtalan hétköznapoknak, amikor csak a családra figyelhetek, összpontosíthatok, leshetem unokáim minden kívánságát. Kezdődik a tanév, készülni kell a tanórákra, jönnek a dolgozatok, azok javítása, értékelése. Pályám kezdetén még imádtam a dolgozatokat javítani, de ma már nagyon keservesen fogok hozzá ehhez a feladathoz, mivel nagyon hosszadalmas, igen nagy koncentrációt igénylő feladat is egyben.

Másrészt, sok-sok napon keresztül megtréfál az időjárás, mivel reggelente már igencsak hideg van, szükségessé válik a melegebb holmi felvétele. Délután viszont, amikor vége van a tanításnak, olyan melegre fordul az idő, hogy meg kell válni egy-két réteg ruhadarabtól.

Az őszi időszaknak azonban vannak nagyon érdekes programjai, rendezvénysorozatai is intézményünkben. Az egyik ilyen rendkívüli tanítási nap a „Tök jó nap”, amikor játékosan fejlesztjük tanítványaink készségeit, képességeit. Ezen a napon megismerhetik a gyerekek az ősszel érő zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak feladatiok, melyek során zsákbamacska játékot is játszunk, aminek során ki kell találni a csomagban elrejtett tárgy nevét.

Ennek a játéknak az alapja az avon zsákbamacska, melyben több terméket találunk összecsomagolva, mint például parfümöt, szemceruzát, körömlakkot, samponokat, dezodorokat, táskákat. Ráadásul az áruk nagyon kedvező, mivel az értékük akár negyedéért is megvásárolhatjuk azokat interneten keresztül.