Learning Hungarian ismétlésre

Évekig éltem Budapesten, de már lassan tíz éve visszaköltöztem Angliába, ahonnan akkor érkeztem. Nemrég viszont megismerkedtem valakivel, aki elrabolta a szívem. Őt a cége Magyarországra küldte három éves munkára, és úgy döntöttünk közösen, hogy én is egyeztetek a munkáltatómmal és együtt fogunk Budapestre költözni. Ehhez persze szükséges lesz nekem felfrissítenem a magyar nyelvismeretemet, neki pedig megtanulni. Utánajártam, hogy amikor megérkezünk, már tudjam, milyen lehetőségeink lesznek és rátaláltam a Learning Hungarian módszerre.

Learning Hungarian frissítésre

Amikor megérkeztünk a végén Magyarországra, elkaptak és magával ragadtak azok az érzések, amik a hosszú itt tartózkodásom alatt mindvégig uralták a napjaim és elképesztő mennyiségű jó érzés járt át. Alig vártam, hogy újra bejárjam a régi kedvenc helyeimet és megmutathassam a várost. Rögtön felmentem arra a honlapra, ahol a Learning Hungarian képzésekről olvastam és megbeszéltem egy találkozót egy Éva nevű hölggyel, hogy ismerkedjünk meg és beszélgessünk arról hogyan is működik ez az egész.

Learning Hungarian két embernek

Na ez az, ami nem működik. Mindenesetre nem a mi esetünkben. Egyrészt én nekem van annyi előmúltam, hogy Éva amint elkezdte felmérni, hol is tartok éppen a nyelvtudásban, akkor rögtön kijött az az eredmény, hogy számomra a Learning Hungarian módszer haladó szintje lesz a megoldás. Ehhez képest életem párjának értelemszerűen egy teljesen kezdő képzési anyagra lesz szüksége. Ez így teljesen korrekt és mindannyiunk számára elfogadható volt és meg is beszéltünk egy időpontot, amikor belevághatunk az első órákba.

A Learning Hungarian metódusnak van egy olyan fantasztikus előnye, hogy akár otthonról, Skype-on is lehet órákat venni, nem kell feltétlenül elmenni, az amúgy nagyon szép budai lakásba, ahol a személyes óraadások zajlanak. Ebből kifolyólag mi a következőkben maradtunk a párommal. Ő a helyszíni órákat fogja választani, mert valahogy a számára az megnyugtatóbb, hogy valakivel szemben ülve, élőben tanulhatja ezt az amúgy tényleg nagyon nehéz nyelvet. Én pedig maradok a Skype-nál és egyértelműen gyorsabban tudok úgy haladni, hogy akár vidékre tartva, akár otthonról vagy az irodámból szakítok egy órát mindig arra, hogy a Learning Hungarian anyagot tanuljuk és frissítsük fel Évával.

Az első órák alapján viszont hatalmas meglepetés ért, hogy mennyi mindenre emlékszem, és erre elmondták, hogy egy nyelv megpihen maximum a buksink hátsó részében, aztán amikor elő kell venni újra, akkor tempó függvényében, de elő lehet csalogatni könnyedén. Megkérdeztem párom véleményét, ő mit szól ehhez a Learning Hungarian metódushoz és áradozott róla. Mondjuk szerintem egy kicsit barátnők is lettek az órák közben Évával, aminek én nagyon örültem, hogy rögtön úgy kerül ide egy teljesen idegen országba, hogy a magyart oktató tanárja egyben a barátnője is lett. Azért lássuk be, hogy ez egy hatalmas előny, hogy akár mozizás vagy éppen egy közös vacsorázás közben is lehet a nyelvet gyakorolni, ingyen.

Learning hungarian titkos tudás

Meg nem olyan egyszerű ám új helyen, új környezetben gyökeret ereszteni. Én is emlékszem, amikor először jártam Magyarországon, hetekig alig volt programom,mert midenki, akit ismertem, munkatárs volt saját baráti körrel, családdal és nagyon ritkán értek csak rá. Aztán persze szép lassan kialakult ez is, de emlékszem még, mennyire nehéz ez az elején. Pláne, ha nem beszéled a nyelvet. Mert kollegák közt is volt, aki nem beszélte olyan nagyon az angolt. Ez persze melóban nem volt olyan nagy baj, szakszavak mellet a nyelvtan nem volt olyan hangsúlyos és nem is volt olyan a munkája, hogy ez hátrányt jelentene. Viszont mi nehezen kezdtünk barátkozni.

Viszont magamra is büszke lehettem, mert egy idő után rajtam próbált gyakorolni. Mondtam is Évának a következő learning hungarian órán, hogy ez nem tudom, jó-e, mert én nyilván nem tudom kijavítani, mert én se vagyok profi, de tljesen megnyugtatott. Hogy ha megszólalunk, kezdünk önbizalmat szerezni, az ugyanolyan fontos és velem nyilván komfortosabban érzi magát, ezért sem baj, ha rajtam gyakorol. Azóta hazautaztunk párszor és mindig nagyon jól szórakozunk, mert szinte saját kis titkos nyelv nekünk a magyar. Senki se érti, mi viszont igen és ez néha igencsak jól jön!